Nilo Peçanha Mall

The stores were organized in two blocks, one oriented to Dr. Nilo Peçanha Avenue and the other oriented to Tomáz Gonzaga street.

The work was planned and executed with industrialized materials, its macrostructure made in precast concrete, optimizing the execution time.

The gallery formed by the balance-projected cover, is 1.5 meters above street level, not conflicting visually with the fast-parking spots located in front of the shops. This elevation also provides more interesting visuals and protects the users passing by the gallery.

The commercial and exceptional character, necessary in a place like this, was achieved due to the use of multi-coloured aluminium lining, contrasting with the austerity of the concrete-apparent structural and sealing elements.

co-authors: Arq. Jean Grivot, Arq. Carolina Souza Pinto, Arq. Lucas Obino

Ficha Técnica

PROJETO | PROJECT:
2007-2008

CONSTRUÇÃO | CONSTRUCTION:
2009

LOCAL | LOCATION:
PORTO ALEGRE - RS

ÁREA | AREA:
1.075 M² | 11.500 SQ FT

STATUS:
CONSTRUÍDO | BUILT

CLIENTE | CLIENT:
PRIVADO | PRIVATE

LOGO HYPE STUDIO_sem fundo_branco_1x1.pn

+55 51 3061.9894

Rua da República 358, Cidade Baixa

Porto Alegre - Brasil | 90050-320 

©2019 BY HYPE STUDIO