Jardim do Sol House

Residency projected in a private high standard Complex. The house’s program divides into 3 pavements for a couple with 2 children that likes to entertain friends for parties and celebrations.

Underground lies the technical and service rooms, and parking for 40 vehicles. On the ground floor are the social areas of the house: living room, dining room, cabinet, home theatre, kitchen and the party room, located in a separate building. On the second floor are the four suites.  

The Project uses the great concrete plains that assure the privacy of the house. The south side is glass, allowing all the social environments to enjoy the beautiful Guaíba Lake sights. The north side has its openings allowing the sun control, having the 4 suites oriented towards this direction. On the roof, a great metallic grill extends on top of the yard, extending the spaciousness feeling of the house, mixing the outside and the inside. 

Ficha Técnica

PROJETO | PROJECT: 2011-2013
CONSTRUÇÃO | CONSTRUCTION: 2014-2016
LOCAL | LOCATION: Porto Alegre/RS
ÁREA | AREA: 2.000 m² / 21.500 sq ft
STATUS: construído | built
CLIENTE | CLIENT: Privado | Private

Projeto Arquitetônico | Architecture Project: Hype Studio Arquitetura
Projeto Estrutural | Structural Project: Constsul Engenharia
Projeto Elétrico e Hidrossanitário | Electrical and Plumbing Engineering: Filippon Engenharia
Projeto de Climatização | HVAC Engineering: Sistema Engenharia
Projeto de Automação | Automation Project: Moisés Quatrin
Projeto Luminotécnico | Lighting Design: Sandra Thomé

LOGO HYPE STUDIO_sem fundo_branco_1x1.pn

+55 51 3061.9894

Rua da República 358, Cidade Baixa

Porto Alegre - Brasil | 90050-320 

©2019 BY HYPE STUDIO